משלחת של 31 נשים מטעם שלוש קהילות יהודיות בעולם, הגיעה ללמוד ממודל "יסמין", זאת לאור ההצלחות המוכחות שרשם הארגון בקידום נשים בכלכלה הישראלית. המשלחת שמעה את סיפורי ההצלחה של המייסדת והמנכ"לית, כיראם בלעום ושל אשת העסקים, מאס ותד
עמותת יסמין נבחרה להציג את פעילותה בפני הקהילות הבינלאומיות, לאחר שהפכה למודל בינלאומי לקידום נשים בכלכלה ובחברה, והוכתרה כארגון עם הצלחות מוכחות. "אנו שמחות להעניק מהידע והניסיון שלנו וזוהי זכות עבורנו להוות אבן שואבת של מידע עבור ארגונים, חברות, נשות עסקים ויזמות . יסמין שואפת לחלוק מן הידע שצברה, להשתתף בבניית תוכניות ואסטרטגיות עבור ארגונים או קהל נשים בעלות עסקים מתוך אמונה בערך של תמיכה בנשים, של שיתוף ידע ושל עבודה משותפת", אומרת כיראם בלעום מייסדת ומנכ"לית הארגון, אשר לאחרונה אירחה לסיור למידה משלחת בינלאומית, שכללה 31 נשים משלוש קהילות יהודיות בקראקוב, פאלו אלטו ורמת השרון, חברות ה JCCA (ארגון מטה של המרכזים הקהילתיים יהודיים של צפון אמריקה).
אחת הסיבות להתעניינות הבינלאומית במודל יסמין, היא התוצאות ארוכות הטווח שמציג המודל. בלעום: "הצלחתן של תוכניות ממוקדות מטרה ומשולבות מעקב ותמיכה אישית מוכיח את עצמו כבר שנים. 11,000 נשים נעזרו ביסמין עד היום, אחוזי המסיימות את התוכניות עומד על מעל ל-80% ונשות יסמין ממשיכות להרחיב את המעטפת והגבולות שבהן הן נמצאות- מהבית למקום עבודה או עסק עצמאי, מעסק מדשדש לעסק מוביל, מאשת מקצוע לאשת עסקים ומנהלת יעילה. ממנהלת מצליחה למנהיגה כחברת דירקטוריון או מועצה וכן הלאה". לאור הצלחת המודל, פועל ארגון יסמין להעתיק את המודל בישראל למדינות השכנות ואף לאירופה.
הגיעו לארץ כדי ללמוד משתי נשים יוצאות דופן
על רקע זאת כאמור, ביקשו נשות המשלחת להעשיר את הידע וללמוד אודות דרכי הפעולה של יסמין, במסגרת סמינר "קול האישה", שתחילתו בקראקוב וסיומו בישראל. יש לציין כי נשות המשלחת כולן הינן חברות ה JCCA , הכולל כ- 160 מרכזים קהילתיים, הפועל בשיתוף ארגון JCC GLOBAL המייצג מרכזים קהילתיים יהודיים ברחבי העולם ומי שעומד מאחורי תוכנית "עמיתים 0.2 – רשת מנהיגות עולמית".
המשתתפות החליטו להתרכז בפעילות משותפת בתחום הקהילה, צדק חברתי ולימודי יהדות ובתוך כך, להכיר וללמוד משתי נשים עצמאיות, יוצאות דופן ומובילות המייצגות את ארגון יסמין והחזון שלו, כיראם בלעום המנכ"לית והמייסדת ומאס ותד, אחת ממייסדות "יסמין" ומייסדת, נשיאה ובעלים של חברת דאוסאת הבינלאומית.
בתחילת המפגש, שנערך בקליניקה של "מאס קליניקס" בבאקה אל גרבייה, הציגה בלעום, סיפרה על ההחלטה הייחודית לעסוק בניהול וכלכלה בהמשך ללימודים האקדמאיים שלה- זאת בניגוד למקובל בחברה ממנה באה. "ההחלטה הזו סללה את הדרך להקמת ארגון יסמין, המוקדש לקידום נשים נוספות במימוש החלומות שלהן, במיצוי הפוטנציאל שלהן ובסופו של דבר בלקיחת המקום שלהן בחברות ובדירקטוריונים של עולם הכלכלה והממשל בישראל", אמרה בלעום.
מאס ותד הנשיאה, מייסדת והבעלים של חברת דאוסאת הבינלאומית, חברת תזונה בריאה המבוססת על המטבח הערבי, הציגה בפני המשלחת את מפעל חייה ופעילותה, וסיפרה כי היא ראתה את עצמה כיזמת כבר בגיל 10. עוד סיפרה מאס כי בני משפחתה ביקשו שתלמד רפואה אולם היא בחרה בלימודי תזונאית קלינית, והחלה ליצור מהפכה של ממש בתפיסת העולם הקולינרית של החברה הערבית, במטרה לחלחל הרגלי תזונה עשירים ובריאים ובעיקר לפתור מן השורש את בעיית הסכרת ועודף המשקל בחברה הערבית. "במקום לתקן את הבעיות הנובעות מהתופעה, החלטתי לפתור את הבעיה עצמה", אמרה מאס, אשר הודות לשיטה שפיתחה, השילו ממשקלן מאות נשים ממדינות ערביות שונות, תוצאות שהשפיעו לחיוב גם על בני משפחותיהן ועל סביבתן.
מאס, אחת משבע המייסדות המוכרות רשמית של ארגון "יסמין", מעסיקה נשים ותורמת מזמנה לארגון, ציינה כי: "הערך שמוביל אותי הוא להעניק תמיכה לנשים אחרות, להחדיר אמונה בנשים וביכולות שלהן". מאס עצמה מהווה סמל למימוש חזון הארגון, שהעניק לה תמיכה לאורך כל הדרך, ליווי וסיוע בפיתוח העסקי- שבסופו של דבר הפך מעסק מקומי של אישה אחת לאימפריה בינלאומית, המעסיקה עובדות ועובדים רבים ברשת סניפים. יסמין ממשיכה לתמוך במאס עד היום והיא הפכה לשגרירה אמיתית למסרים שמפיץ הארגון, החותר להצמיח נשים, אשר בעתיד יתמכו בנשים נוספות ויסייעו להן להיכנס למעגל הכלכלה.
"לגדול, לצמוח ולתמוך בנשים נוספות בגדילה שלך- האמיני בעצמך והעבירי את זה הלאה. מצאי את מקורות התמיכה שלך עבור עצמך ועבדי במשותף עם אחרות", אלו הם חלק מהמסרים המרכזיים שמעביר הארגון לנשים מכל שכבות האוכלוסייה ובתוך כך הפכו העסקים המשותפים לבסיס ליצירת שיתופי פעולה הדוקים בין נשים יהודיות וערביות בישראל, הישג שריגש את נשות המשלחת. "על בסיס המכנה הכלכלי המשותף לבעלות העסקים והשותפויות שנוצרו במציאות, חותר הארגון לייצר יציבות, שגשוג וחיים משותפים , ערך אשר מונח תמיד לנגד עינינו ומוביל אותנו ואת כל השותפים והשותפות המצטרפים ליסמין בעשייה ליצירת מציאות חדשה", סיכמה בלעום בפני המשלחת את החזון הרחב של העמותה.
המטרה הבאה שבלעום הציבה לעצמה ולארגון הוא להעתיק ולשכפל את המודלים של יסמין למדינות אחרות אשר בהן נשים אינן מצליחות להיכנס למעגל הכלכלה.