מאפיית יארה

סיפור ההצלחה של נג'אח ח'יר

מאפיית יארה

בגיל 7 חודשים, אובחנה יארה, בתה של נג'אח, כחולה בצליאק. בשל המחלה, יארה נאלצת להמנע ממאכלים המכילים גלוטן. נג'אח נאלצה לנסוע מביתה שבפקיעין אל חנויות טבע במרכז הארץ כדי לרכוש ליארה מוצרים נטולי גלוטן, אך גילתה כי למרות העלות הגבוהה של המוצרים הללו, טעמם לא היה מוצלח בעיניה.

נג'אח לא הסכימה לקפח את בתה, ולהשלים עם העובדה שתיאלץ להסתפק במאכלים טעימים פחות, וכך החלה לפתח בעקביות, במסירות ובעיקשות בצקים מקמחים שאינם מכילים גלוטן, כמו קמח תירס, תפוחי אדמה, חומוס, אורז ועוד, ולהכין מהם מאפים שונים עבור יארה. לאחר נסיונות ארוכים ומתסכלים מאוד, שינויים בנוסחאות וחומרי גלם וכמובן טעימות של כל בני הבית, נג'אח הצליחה במשימתה.

הנסיונות הביתיים לא רק סיפקו ליארה מגוון מטעמים נהדרים המתאימים לתזונה המיוחדת שלה, אלא גם הפכו למאפיה מצליחה, ובה שפע מאפים נטולי גלוטן: פיתות, סמבוסק במבחר סוגים, עוגיות, בצק לפיצה ועוד. הכל באיכות מצוינת ובעיקר – טעים לפחות כמו המאפים המקוריים.